HÜRRİYET MAGAZİN

14 Aralık 2011 Çarşamba

PROFİL RESMİNİN ÖYKÜSÜ (Gülsüm'den)


Yıllar önceydi. Ayşenur  lise çağlarında olmalı. O zamanlar da şimdiki gibi cıvıl cıvıl bir çocuktu. Aslında O benden tam 11 yaş küçük. Bebekken, annemin yetişemediği her yerde onunla ben ilgilendim. Temizliğiyle, beslenmesi ile uykusu ve en çok da oyunlarıyla onun yanında oldum ama ne yazık ki o daha 6 yaşında iken ben Üniversite için Eskişehir’e gittim. Yıllarca onun uzaktaki ablası şeklinde, bir yabancı gibi kaldık. Sonra Ayşenur büyüdü. Aramızdaki yaş farkı yok oldu. Hayata aynı pencereden bakmaya başladık. Ayşenur’u o kadar çok sevdim ki ona kızmayı bile beceremedim çoğu kez. (Kızdığım zamanlar da oldu tabii. Onu üzdüğümü düşündükçe hala içim fena halde sızlar.)

Eskişehir’den Mersin’e gittiğim bir gün, yine aynı cıvıl cıvıl haliyle, konuştukça konuşuyor. susmak bilmiyordu. Oysa benim dikkatimi dağıtmamam gerekiyordu. Bir de müzip ki… sormayın gitsin. Üstüme fazlaca gelince elimde bir miki fare varmış da, ben kuyruğundan tutup sallıyor muşum gibi bir hareket yaptım. Kısacası içimden gelen şey Ayşenur’u kuyruğundan tutup sallamaktı. Bu hareketime o kadar çok güldük ki, hem o rahatlayıp benimle uğraşmaktan vazgeçti, hem çok eğlendik.

Yıllar sonra çizgisi güçlü olan bir arkadaşımdan bu olayı karikatürize etmesini istedim. Ortaya mükemmel bir karikatür çıktı. Ayşenur da profil resmine bu karikatürü koymuş. Ne iyi etmiş ama. Baktıkça o güzel günü hatırlayacağız.

AYŞENUR'UN NOTU

O malum gün bana neler oldu bilmiyorum ama ablamı çileden çıkaracak kaprisler yapmış olmalıyım. Buna karşılık ablam birden, bana bakarak elini aynı fotoğraftaki gibi tutarak 2 yana sallamaya başlayınca kendimi havada sallanan yaramaz bir fare gibi hissettim. Hem şaşırdım, hem güldüm, hem de ablama neler yaptığımı fark ettim. 

 Ben hala ablamın o yaramaz faresi olurum bazen...

10 yorum:

  1. çok şekersiniz yaa. çizim sahibinede selam olsun çok beğendim.

    YanıtlaSil
  2. İki kız kardeş olmak öyle güzel ki. Benim ablam da benden 4 yaş büyük, söylediğiniz gibi yaş farkı kalmıyor bir süre sonra. Uzakta da olsa en yakınım benim...

    YanıtlaSil
  3. Evet Cebimdeki renkler kardeşlik çok güzel:) Biz 3 kız 1 erkek kardeşiz. hepimiz birimiz birimiz hepimiziz :)

    YanıtlaSil
  4. Bu blogunuzun da her bir fotoğrafını çok sevdim. Ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  5. Yıllar önceki bir anıyı böylesine canlı tutmak ne güzeeel :)

    Ben de bir abi var, keşke mümkün olsa da gerçekten onu böyle kuyruğundan tutup sallasam sallasam sallasam :))

    YanıtlaSil
  6. ne guzel paylasimlar bunlar.seni izliyorum artik.nice paylasimlara ellerine saglik.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Hoşgeldin U.AYDIN begenmene çok sevindim. İlgine teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Ne olursa olsun, kız kardeş gibisi yok. Allah sevginizi daim etsin...

    YanıtlaSil

Nasıl merak ediyorum bir bilseniz :)