HÜRRİYET MAGAZİN

10 Şubat 2012 Cuma

BLOGUM KURTULDUUU!!! STOP

2 gün önce bloguma bakarken birden kayıt içeriklerinin tekrarlandığını gördüm. Eyvah! dedim. Hemen ablamı aramak için telefona sarıldım ama yemekte olduğu aklıma geldi.  Ben de ona mesaj çekeyim dedim. SMS içeriği şöyleydi : "Yemeğin bitince acil msn ye gel stop blogum sapıttı stop tüm kayıtlar tekrarlanıyor stop" ve gönderdim. Bir de baktım ki ev telefonuna göndermişim Haydaaaa! neyse tekrar cep telefonuna mesaj çektim.  Bu arada ablamın msn sine de espri olsun diye aynı sms içeriğini yazmıştım. O sms leri farketmeden msn den cevap verdi ve biz başladık blogtaki sorunla uğraşmaya...
Sonra ev telefonuna gelen mesajı farketmiş. Bundan sonrasını ablam anlatsın:


Gülsüm'den
Ayy.. Hiç sormayın. Ev telefonum çaldı. Metalik bir ses.. xxxx  numaralı telefondan tarafınıza bir mesaj bırakılmıştır, dinlemek için 1 e basın... diyordu. Allah Allah.. Ev telefonuma ilk kez böyle bir mesaj geliyordu. Yine reklamdır filan dedim ama merakla 1 e bastım. Vurgusuz bir tonla bir bayan sesi kesik kesik okudu mesajı. Tabii ilk başta verilen telefon numarasını dinlemediğim için mesajın kimden geldiğini de anlamamıştım.
 Yemeğin 
bitince 
acil 
msn ye 
gel 
stop 
blogum 
sapıttı 
stop 
Önce aptal aptal baktım elimdeki telefona. Sonra anladım. Ayşenur bırakmıştı mesajı. Gülümsedim.. Derken Ayşenur'u aramak için cep telefonumu aldım elime. Mesaj gelmiş. Açtım... Aynen şöyleydi mesaj
Yemeğin bitince acil msn ye gel stop blogum sapıttı stop tüm kayıtlar tekrarlanıyor stop
Evet.. Blogu görmüştüm. Komik ve oldukça sinir bozucu bir biçimde tüm kayıtlar çifter çifter görünüyordu. Ancak bu anlaşılabilir bir şeydi. Ne de olsa bilgisayar yazılımlarında kodlar küçük bir hata nedeniyle yazılımı allak bullak edebiliyor. Ayşenur'un dediği gibi gönderiler klonlanabilirdi.  Peki bu mesaj hem ev telefonuna hem msn ye hem de cep telefonuma nasıl klonlanmıştı. Evimde bir doğa üstülük mü vardı? Cinler mi bastı bizi ... O şok la Ayşenur'u aradım. Tabii ki bizim evi cinler filan basmamıştı. Bütün mesajları Ayşenur yazmış.. Şoku kısa sürede atlattım ama olayı herkese anlatıp anlatıp kahkahalarla gülüyorum hala..


Evet epey gülüştükten sonra, Ablam kendi blog yedeklerini ( çünkü benim yedeklerim kaybolmuştu), benim bloguma yükleyerek, tekrarlamalardan kurtardı beni, geriye şablonu düzelmek kaldı ki onu da kolayca hallettik. Velhasıl Blogum kurtuldu STOP :)))
İlgilenen, fikir veren, yorum yapanlara çok teşekkür ederim. 




20 yorum:

  1. geçmiş olsunnn:))))ablalar böyle günler için galiba:)ben bilgisayarın teknik özelliklerinden pek anlamam benim de böyle başım sıkışınca yeğenim imdadıma koşturuyor:)yaşasın bilgisayardan anlayan ablalar, yeğenler:))

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun:))) arada benim izleyicilerim kaybolur bazende bazı bloglar izleme listemden kayboluyor neler oluyor anlamıyorum:) sonra bir bakıyorum geri gelmişler:)

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun stop. Arka plan güzel olmuş stop.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun nokta :) Her şeyde bir hayır vardır nokta :) Ara sıra o kaybolmalar bende de oluyor sonra yine düzeliyor :)

    YanıtlaSil
  5. İşte beklediğim cevap buydu nokta :)))))

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun.bu sıralar hep bir sorun var.dün adenseden hesabımı silmişler.gereksiz tıklama varmış!itiraz formu doldurayım dedim aman Allah hiç bişey anlamadım kaldı öyle.bazende yeni postlarını göremiyorum arkadaşların.yani oluyor ama anlamayınca çok zor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol alanay, evet bazı sıkıntılar var blogerda umarım düzelir herşey.

      Sil
  7. Harika... Paylaşımlarınız için tebrikler ve teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  8. Neyse ki çözüme kavuşmuş, gözün aydın:)

    Neyse ki çözüme kavuşmuş, gözün aydın(!)

    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu esprin çok güzeldi Nalan, teşekkürler :))))

      Sil
  9. :)güzel bir anı olmuş sizin için

    YanıtlaSil
  10. Blogla ilgili benim de anlayamadığım bir sürü hata mevcut. Neyse geçmiş olsun. Düzelmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hemen blog kayıtlarımı ve şablonumu yedekledim. Bu konuyu ihmal etmemek gerek. Bilmediklerimiz konusunda araştırmaya ve yardımlaşmaya hazırım.

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun diyeyim çözüme kavuştuğuna sevindim ev telefonuna mesaj geldiğini bilmiyordum çok güldüm denedim kendi evime daha ses yok bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Eylülcüğüm biz hala gülüyoruz, hatta konuşurken cümle sonlarında stop diyoruz.
      Blogunu yedeklemeyi unutma e mi? Sevgiler...

      Sil
  12. Geçmiş olsun, iyi ki böyle bir ablan var ve iyi ki sen bunları paylaştın yoksa ben de "Blog yedeklemesi" diye bir şeyden haberdar olmayacaktım. Nasıl yapılıyor bilmiyorum ama böyle bir şeyi yapabileceğimizi bilmek de birşeydir. Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ehlikeyf, kumanda paneli > ayarlar > temel > blogu dışa aktar. Bu şekilde blog kayıtlarını yedeklemiş oluyorsun. Dosyayı kaydettiğin yeri de unutmamalısın, üzerinden zaman geçince unutuluyor. Umarım bu bilgi işine yarar.

      Sil
  13. Ben dediğiniz işlemi yaptım ama nereye kaydedildiğini analyamadım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seralp, bendeki dosyanın adına baktım blog-02-12-2012.xml yazıyor. yani dışa aktardığın günün tarihi. Bir de otomatik kayıt yeri vardır her bilgisayarda. Adı ya "karşıdan yüklemeler" ya da "download" dır, ikisinden birinde arayabilirsin.

      Sil

Nasıl merak ediyorum bir bilseniz :)